Cinci oameni și-o grămadă de sunete. Performance în şi cu pietris. Un drum muzical cu roaba în jurul palatului. Între-vederi cu voce și instrumente. Combinate în fel și chip. Va fi mult tumult în Noaptea Muzeelor. La Mogoșoaia. De la ora 22.
Irinel Anghel: "Aşa sună textul nostru de prezentare. În mod intenţionat am lăsat "misterul" să lucreze prin cuvinte pentru că acţiunile noastre şi "picturile noastre sonore" cu greu pot fi descrise şi încadrate în ceva cunoscut. Cu bună ştiinţă "invadăm" familiarul cu lucruri ne-obişnuite pentru a oferi vizitatorilor o experienţă cu care să se umple şi cu care să plece, pe care să nu o uite aşa usor.
Eu am amintiri foarte puternice din experienţele mele trecute de la Palatul Mogoşoaia unde în perioada 2010 - 2011 am prezentat concerte, spectacole, performance-uri aproape în toate spaţiile domeniului: la Cuhnie, în balconul Palatului, la Cavoul Bibescu, în Parcul Englez, lângă lac, la Gheţărie. Aş putea spune că aproape nu a rămas un loc de acolo prin care să nu fi trecut şi "lăsat" ceva. De aceea, cand Grupul multumult şi curatorul Raluca Băloiu m-au invitat anul acesta în Noaptea Muzeelor, am acceptat cu drag, deoarece la Mogoşoaia mă simt acasă.
Când am gândit planul evenimentului cu partenerii mei muzicieni am pornit mai în glumă mai în serios de la întrebarea Ce a mai rămas nefolosit de mine în acel spaţiu? Pentru că eu nu repet experienţe a fost important să alegem ceva pe care nu l-am mai făcut acolo. Şi aşa am ajuns la pietrişul din curtea aflată în faţa muzeului. Şi aşa am ajuns la ocolul palatului într-o roabă - un cortegiu format din artişti şi vizitatori. Şi asa am ajuns la Sala Scoarţelor pe care până acum am evitat-o pentru că mi se părea prea convenţională. De data aceasta, intrăm prin expoziţia Andreei Albani ce va fi deschisă tot în acea seara şi vom picta sonor cât se poate de ne-convenţional. Ce înseamnă asta? Nu pot spune chiar tot. Trebuie să lăsăm vizitatorii să descopere ce am eu şi aceşti inventivi lucrători cu sunete ai Grupului multumult de oferit."
Dacă nu i-aţi cunoscut până acum, vă recomand să îi urmăriţi.
Grupul de improvizație liberă multumult
Călin Torsan – instrumente de suflat
Victor Podeanu – chitară acustică. chitară electrică
Marius Achim – baterie
Vasile Gherghel – chitara bas, video, sunet
Şi puteţi începe să faceţi asta pe 21 mai, în Noaptea Muzeelor, la Palatul Mogoşoaia. Îi veti recunoaşte. Vor purta veste reflectorizante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu