Dacă aveți drum prin Brașov, sub nici o formă nu trebuie să ratați video mapping-ul și extraordinara animație realizată de artistul vizual Cristi Fărcaș - plecând de la macheta veche de peste 100 de ani a cetății Brașovului. Lucrarea reprezintă o premieră națională pentru un muzeu de istorie și o metodă alternativă interactivă de a învață istoria, oferind vizatorilor un ,,ghidaj” prin mapping show, proiecții video, aplicații interactive și realitate virtuală.
Cristi este un artist vizual preocupat de noile media - video şi online. Are o bogată experienţă în operatorie TV şi film, iar în ultimul timp este atras tot mai mult de potențialul artistic al animației.
Reamenajarea expozițională a inclus și a doua machetă a expoziției permanente din Bastionul Țesătorilor, operă a muzeografilor brașoveni ai Muzeului Regional Brașov, realizată în 1961, cu ocazia deschiderii bastionului istoric drept secție a muzeului. Macheta din perioada comunistă prezintă cartierul românesc al Brașovului modern, Scheiul în jurul anului 1900.
Cristi Fărcaș a făcut animație și pentru macheta Muncitorească.
Cristi Fărcaș a făcut animație și pentru macheta Muncitorească.
Cum s-a ajuns aici? Muzeul Județean de Istorie Brașov – director Nicolae Pepene- a refăcut de curând expoziția permanentă de la Bastionul Țesătorilor, aducând la viață piesele istorice prin intermediul noile tehnologii și artiștilor care le folosesc.
Proiectul cultural ,,Brașovul / 3 M” este un demers inter și multidisciplinar, prin care a fost prezentat patrimoniului istoric arhitectural al Brașovului pe trei machete, în trei ,,dimensiuni” istorice ale orașului: Medieval, Modern și Muncitoresc; prin trei tipuri de acțiuni: Media digitală, Modul de arhitectură și Modul de amenajare expozițională.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu