vineri, 15 iulie 2016

Tinerii artiști își pot înscrie scurtmetrajele mute și de animație la INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL, în cadrul SILENT FILM NIGHT, un eveniment unic în România

S-au deschis înscrierile pentru SILENT FILM NIGHT, care se desfășoară în cadrul celei de-a patra ediții a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL (28 septembrie - 1 octombrie, București). Până pe 25 iulie, tinerii artiști își pot înscrie scurtmetrajele mute și de animație în competiție. O proiecție specială la Cinema Elvira Popescu, însoțită de o coloană sonoră realizată special de tineri compozitor români și interpretată live de ansamblul cameral Sono Mania (clarinet, vioară, violă și violoncel), cu dirijorul Alexandru Mija la pupitru, precum și Trofeul InnerSound în valoare de 150 de euro se numără printre oportunitățile de care vor beneficia filmele selectate pentru a fi proiectate la SILENT FILM NIGHT. Din juriul competiției fac parte regizorul Andrei Ujică, unul dintre cei mai cunoscuți și premiați regizori de origine română, de asemenea profesor de film la Universitatea Națională din Karlsruhe (Germania), regizorul Claudiu Mitcu,  creatorul unor documentare  multipremiate  precum Circul Vesel, Maria sau recentul Rețeauași monteurul Cătălin Cristuțiu, cunoscut pentru colaborările sale cu regizori precum Radu Jude, regretatul Cristian Nemescu și Nae Caranfil.

Un eveniment unic în România, singurul care pune împreună arta filmului și cea a compoziției, cu o coloană sonoră interpretată live, SILENT FILM NIGHT are loc pe 29 septembrie, de la ora 20.

Tema celei de-a patra ediții a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este TOUCH și invită la reflecție asupra atingerii:  ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie.
TOUCH reprezintă și punctul de pornire în realizarea scurtmetrajelor, putând fi interpretată în orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinație a acestora etc). Scurtmetrajele trebuie să aibă o durată între 3 și 8 minute.



Înscrierea scurtmetrajelor se poate face până în data de 25 iulie, astfel:

sau
  • Prin poștă, pe adresa: Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia, Universitatea Națională de Muzică din București, Dl. Cătălin Creţu, Str. Ştirbei Vodă nr. 33, sector 1, 010102, București, România


Tinerii artiști sunt rugați să includă în aplicație un CV sau o scurtă biografie, un synopsis sau scenariul filmului, precum și un text scurt ce descrie legătura cu tema festivalului, TOUCH. Rezultatele urmează să fie anunțate în jurul datei de 1 august, iar regizorii selectați vor fi puşi în legătură direct cu tinerii compozitori.

Cea de-a patra ediție a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL aduce în București între 28 septembrie și 1 octombrie concerte camerale, instalații, film mut și fotografie  precum și workshop-uri creative, punând muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia. Printre invitații acestei ediții se numără: cvartetul  de coarde Ad Libitum ( violoniștii Alexandru Tomescu și  Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bisoc și violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianiștii Gabriela Sultana (Malta) și Mihai Măniceanu (România)acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul  de tehno acustic Project 128 (Olanda),  compozitoarea și artista multimedia  Svetlana Maras (Serbia), soundartist-ul și DJ  experimental Lukatoyboy (Serbia).

Organizat de Asociația Art&Co și Asociația OPUS, INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Festivalul funcționează ca o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori. Desfășurat începând cu anul 2012, INNERSOUND este fondat de trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, iar Cătălin Crețu, consultant artistic, este artist multimedia.
  
Parteneri: Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Institutul Cultural Român, Muzeul Național George Enescu, Institutul Goethe, Institutul Aspen, The Ark, ARCUB, Cinema Elvira Popescu, UNMB,  Noaptea Albă a Galeriilor, Noumax, Wearebasca, CIMRO.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Detalii pentru presă despre Festival :

 Nicoleta Gavrilă  (nicoleta@teamcomm.ro; 0730440449).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...