marți, 31 mai 2016

CENTRUL NAȚIONAL AL DANSULUI BUCUREȘTI ÎȘI MOBILEAZĂ CURTEA!

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti anunță cu bucurie organizarea unei colecte de materiale reciclabile, dar și a unor întâlniri cu membri ai comunității de dans contemporan, arhitecți, designeri, scenografi și prieteni ai Centrului, în intervalul 31 mai – 5 iunie, cu scopul de a amenaja curtea Sălii Stere Popescu în cadrul unui șantier performativ programat între 6 și 12 iunie și organizat de coregrafa, performera și arhitecta Andreea David.
În cadrul acestui proiect colectiv se vor folosi materialele strânse cu ajutorul comunității Reciclare Creativa și al prietenilor CNDB pentru a crea obiectele care vor decora de acum încolo curtea Centrului, din bulevardul Mărășești 80-82.
Prima întâlnire de familiarizare cu spațiul, care va include și discuții legate de posibilitățile de amenajare a curții, va avea loc marți, 31 mai, de la ora 18.30, la Sala Stere Popescu din bulevardul Mărășești, 80-82. La întâlnire și-au anunțat deja prezența atât Andreea David, cât și oamenii de la Reciclare Creativa (un proiect al organizației D'Avent), Ale Stoica de la Calup, arhitectul Vlad Stoica și urbanista Cristina Zlota de la Wolfhouse Productions, arhitectul și artistul Justin Baroncea, Anca Cioarec și Brînduşa Tudor de la Stardust Architects.
Pe lângă o foarte bună ocazie de a ne cunoaște, întâlnirea reprezintă un prilej de a stabili ce nevoi de amenajare există, de potențiale funcțiuni noi (bucătărie de vară, locuri de stat, mini-piscină etc.), dar și de a afla ce-și dorește publicul de la un spațiu de spectacole. De asemenea, colaborarea la șantierul performativ e o șansă minunată de a ne împrieteni… prin muncă!
CNDB invită la întâlniri pe oricine își dorește să vină cu idei de amenajare, de design de mobilier sau de peisaj pentru acest eveniment, de la oamenii din comunitatea dansului contemporan la prietenii instituției, arhitecți, designeri și meșteri în detalii.
CNDB lansează acest apel cu ocazia Romanian Design Week, cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, care are loc în perioada 20 mai – 5 iunie. Întâlnirile sus-menționate fac parte din programul Romanian Design Week, ca eveniment colateral.
Dacă din brainstorming-ul inițial s-au născut variante precum construirea unei mini-piscine în curtea CNDB (!) și „înverzirea” ei cu copaci, plante, iedere și liane, de la voi așteptăm și alte idei, mai simple sau mai extravagante, după gust. De asemenea, dacă vă prisosesc anumite obiecte de mobilier și v-ar plăcea să le oferiți șansa unui rol principal la Centrul Dansului, nu vă sfiiți să ne scrieți, la adresa maria.mora@cndb.ro.
Programul săptămânii de întâlniri și colectare este următorul:
Strângerea de materiale reciclabile și obiecte de mobilier: zilnic între 31 mai și 5 iunie, între 18.30 și 21.30.
Întâlniri cu oameni din comunitatea dansului contemporan, arhitecți, designeri și prieteni ai Centrului:
Marți, 31 mai, ora 18.30
Joi, 2 iunie, 18.30
Sâmbătă, 3 iunie, 18.30
Duminică, 4 iunie, 18.30

Șantierul performativ va avea loc între 6 și 12 iunie, iar în curând vom anunța și intervalele orare în care vom lucra împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...