luni, 9 mai 2016

Conferinta "Gandirea Ortodoxă Modernă" cu Prof. Andrew Louth, membru al Academiei Britanice.


Facultatea de Filosofie vă invită la o conferinţă-eveniment care dă de gândit. Pe data de 12 mai, la orele 10.00, Profesorul Andrew Louth, membru al Academiei Britanice, unul dintre cei mai de succes teologi contemporani, vine la Bucureşti pentru a susţine o prelegere cu titlul "Modern Orthodox Thinking. Philokalia and Philosophy".

Ce înseamnă gândirea ortodoxă şi cum poate fi cunoscut Dumnezeu? Ce loc are raţiunea în lumea adevărurilor de credinţă? Cum e oare posibil să împaci mintea cu o experienţă-limită? Cine sunt gânditorii care au adus laolaltă spiritualitatea şi reflecţia?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, va răspunde Andrew Louth, teolog contemporan, în prezent profesor emerit al Durham University şi la Vrije Universiteit Amsterdam, fost profesor la Universitatea din Oxford, şi membru titular al Academiei Britanice.

Evenimentul va avea loc pe 12 mai, la amfiteatrul Mircea Florian, din cadrul Facultăţii de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, Splaiul Independeţei, nr. 204. Intrarea este gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Andra Rotaru, Iulia Modiga și Teodor Dună citesc la Galeria Întâlnirilor - Bistro Matrioska

Miercuri, 21 februarie 2018, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va debuta seria de evenimente ...