vineri, 20 mai 2016

Adam Bałdych & Helge Lien Trio la Green Hours Jazz

Renumitul violonist de jazz Adam Bałdych va concerta din nou la București! Muzicianul polonez este una dintre vedetele celei de-a opta ediții a Green Hours Jazz Fest, unul dintre cele mai importante festivaluri de jazz din București. Împreună cu formația norvegiană Helge Lien Trio, în 28 mai, ora 20.30, în grădina clubului Green Hours (Calea Victoriei nr. 120, București), acesta va interpreta compoziții de pe cel mai nou album al său intitulat „Bridges”.

Adam Bałdych (n. 1986, Polonia) - violonist, compozitor, absolvent al Academiei de Muzică din Katowice, considerat de mulți critici ca fiind o speranță a violonisticii de jazz mondiale și un virtuoz al viorii. Concertează și colaborează cu muzicieni polonezi și din străinătate de la vârsta de 16 ani, fiind numit „copilul minune” al jazzului polonez. Face parte din prestigioasa casă de discuri germane ACT Music, la care a înregistrat până în prezent trei discuri. Laureat al Echo Jazz Award 2013, cel mai important premiu acordat artiștilor din întreaga lume în industria muzicală germană, al Grand Prix Jazz Melomani 2011 la categoria „Speranța melomanilor” și al Grand Prix Jazz Melomani 2012 la categoria „Artistul anului”. De asemenea, a fost nominalizat la prestigioasele premii muzicale poloneze „Fryderyk” în anii 2013, 2015 și 2016 la categoria „Artistul anului în muzica jazz”, precum și la ECHO Jazz 2016.
„Fără îndoială, Adam deține în prezent o tehnică nedepășită de niciun alt violinist de jazz în viață. Ne putem aștepta la orice din partea lui. ” - a scris Ulrich Olshausen de la revista germană Frankfurter Allgemeine Zeitung după unul dintre concertele lui Adam Bałdych
Helge Lien Trio - una dintre cele mai importante trupe scandinave de jazz, fondată în anul 1999 la inițiativa pianistului norvegian Helge Lien, la care pot fi găsite asemănări cu formațiile lui Bill Evans, Keith Jarrett sau Brad Mehldau. În anul 2008 a obținut corespondentul norvegian al premiului Grammy pentru albumul „Hello Troll” și a dobândit renume internațional prin concertele susținute în Japonia, Germania, Canada și în multe alte locuri. Până în prezent formația a înregistrat 8 discuri, ultimul dintre ele în anul 2014.
„Helge Lien s-a făcut cunoscut ca un pianist care nu se teme să exploreze și să experimenteze diferite genuri muzicale, dar trăsătura lui caracteristică va rămâne tot jazz-ul. Ingeniozitatea și modul în care el improvizează au făcut să fie numit „compozitorul momentului”. - Bjarne Søltoft, Jazznytt (Norvegia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Andra Rotaru, Iulia Modiga și Teodor Dună citesc la Galeria Întâlnirilor - Bistro Matrioska

Miercuri, 21 februarie 2018, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va debuta seria de evenimente ...