joi, 26 mai 2016

Dezbaterea „Furtul intelectual şi viaţa artistului” la Galeria Întâlnirilor

Vineri, 27 mai 2016, ora 19, la Gallery (Str. Leonida nr. 9-11, Bucureşti), se va desfăşura o nouă ediţie specială a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. Va avea loc dezbaterea intitulată „Furtul intelectual şi viaţa artistului”. Invitat: Pîrvu Ionică


Vor fi abordate subiecte legate de dreptul de autor, dreptul la imagine, monetizarea creaţiei artistice, protecţia creaţiei artistice.

Importanţa proprietăţii intelectuale a fost recunoscută pentru prima dată de Convenţia de la Paris pentru protecţia proprietăţii industriale din 1883 şi de Convenţia de la Berna pentru protecţia lucrărilor artistice şi literare din 1886. Ambele tratate, sunt administrate de către Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), organizaţie instituită prin Convenţia de la Stockholm din 14 iulie 1967.

Pîrvu Ionică este de formaţie jurist, cu un doctorat în filologie. A lucrat pentru companii, instituţii şi autorităţi publice guvernamentale. Are o experienţă de 15 ani în managementul de proiect. A participat la elaborarea a două strategii naţionale şi a consiliat dezvoltarea mai multor organizaţii. A fost expert evaluator pentru programul Cultura 2000 şi este evaluator pentru două programe de finanţare europene. Pîrvu Ionică a livrat peste 3500 de ore de training în domenii cum sunt dreptul şi legislaţia, managementul, comunicarea şi tehnologia informaţiei, în România, Italia, Turcia şi Lituania.


Când face altceva, fotografiază, scrie, se simte foarte bine cu cortul, pe munţi sau la malul mării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...