miercuri, 1 iunie 2016

Invitatie: Q&A: inaugurări frACTalia

Sâmbătă, 4 iunie 2016, ora 20:00, la Gallery (Str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc lansarea revistelor bilingve interRe:ACT (director editorial: Iulia Militaru) și Writing ACT (redactor-șef: Andra Rotaru), a website-ului fractalia.ro, precum și o trecere în revistă a ultimelor titluri lansate de editura frACTalia la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XI-a. Evenimentul va fi însoțit de video-performance-uri prezentate de Anca Bucur, Iulia Militaru și Chris Tanasescu. Party-ul de inaugurare a revistelor și website-ului frACTalia va dura până în zori. Accesul la eveniment se va face numai pe bază de invitație nominală.

Revista interRe:ACT își propune o abordare interdisciplinară a unor teme actuale, precum: problema devenirii, a comunităților deschise sau absente, problematica traducerii, nomadism, teorii ale reprezentării etc. Concepută într-un format experimental, mizând pe interacțiunea dintre text și imagine, pe de-o parte, și pe cea dintre diferite limbi și limbaje, pe de alta, revista va căuta să propună cititorilor săi, număr de număr, o deschidere către diferite tipuri de discurs și felul cum acestea interacționează în societatea contemporană; de la literatură, la filosofie, arte vizuale, până la sociologie, antropologie și comunicare, media etc. (Iulia Militaru)

Revista bilingvă online Writing ACT a fost concepută ca o arhivă de autori și tendințe literare și artistice, o platformă mobilă în care autorii români și străini se întâlnesc, iar particularitățile unor zone/arii sunt plasate în contexte deschise, dinamice. Depășirea limitelor unui domeniu artistic poate fi înțeleasă fie ca explorare și demers vizionar, fie ca risc asumat, în care un public neantrenat cu forme dintre cele mai complexe, poate fi, la rândul său, educat. Sau, citându-i pe Deleuze/Parnet: The aim is not to answer questions, it`s to get out, to get out of it. (Andra Rotaru)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...