duminică, 12 iunie 2016

RESORT și BUCUREȘTI. BLOC. CETATE la DOCUMENTARY MONDAYS

Luni, 13 iunie 2016, la Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), vor fi proiectate două filme despre arhitectura din timpul comunismului - clădirile iconice ale realismului socialist din București și stațiunea modernistă din Orlík, Cehoslovacia, construită pentru membrii de partid - la Documentary Mondays.
Resort / regia: Martin Hrubý / Republica Cehă, 2015, 25 min
La începutul anilor ’60, un loc de evadare secret, pe timpul verii, pentru membrii partidului comunist, s-a construit pe malurile rezervorului Orlík. Acesta, unic din punct de vedere arhitectural, a fost proiectat de către cele mai progresiști arhitecți din branşă, care au fost arestaţi tocmai pentru a lucra forţat la proiectele de stat. În zilele de capitalism care au urmat după revoluţie, terenul a ajuns în mâinile unor cunoscuţi oameni de afaceri.
Subtitrare în limba engleză.

București. Bloc. Cetate / regia: Claudia Zidaru / România, 2015, 90 min
”București. Bloc. Cetate” este un film despre clădirile iconice ale realismului socialist dinBucurești, despre o arhivă pierdută și recuperată despre arhitectura stalinistă din capitală (Arhiva Horia Maicu). Un documentar cu arhitecți – victime și colaboratori ai regimului comunist.
Un eveniment susținut de Staropramen.
Intrare liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...