luni, 13 iunie 2016

Pavel Șușară va citi poezie şi va dezbate despre contaminarea poeziei cu artele vizuale la Galeria Întâlnirilor


Marţi, 14 iunie 2016, ora 18.30, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București), se va desfășura o nouă ediție specială a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. În cadrul LUNA DADA la Gallery, va avea loc o lectură de poezie și dezbaterea despre contaminarea poeziei cu artele vizuale. Invitat: Pavel Șușară. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.
  
Pavel Șușară este critic și istoric de artă, monograf, poet, publicist și scriitor român, cercetător de istorie a artei la Institutul de Istoria Artei de pe lângă Academia Română. Debutează cu poezie în 1978 în Almanahul literar și cu texte despre artă în revista Arta, în 1982. Publică studii și articole despre arta plastică, poezie, proză, eseu, articole polemice și de angajament civic la revistele: Arta, serie veche și nouă, SCIA, Almanahul Arta, Artelier, Balkon, Almanahul literar, Luceafărul (serie nouă), Contrapunct, 22, Dilema, România literară, Apostrof, Avantaje, Vineri, Amphion, Ianus, Observatorul Cultural etc. Între anii 1992-2010 este colaborator permanent al României literare (cu cronică plastică), iar între anii 1993 – 2001 este colaborator permanent al postului de radio Europa liberă (cronică plastică). A fost realizatorul emisiunii Lentila de contact, la TVR Cultural. Organizează expoziții în țară și în străinătate (Ungaria, Polonia, Italia). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția critică, membru al Uniunii Scriitorilor din România, secția poezie și membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă (AICA). Deține atestat în muzeografie din anul 1983, este expert în artă, atestat de Ministerul Culturii și este evaluator bunuri culturale mobile, membru UNEVAR. Pavel Șușară este președinte al Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România.

Cărți publicate: Regula jocului, poezie, editura Crater, 1996 (Premiul Uniunii Scriitorilor);
Urmuzparodii și satire politice, editura Crater, 1998; Veto, poeme în proză, editura Crater, 1998 (premiul ,,Al. Odobescu” pentru poezie, Călărași 1998); Tetraktys, poeme, editura Brumar, Timișoara, 2000 (nominalizată la Premiul pentru experiment al ASPRO, Tîrgul de carte Bookharest 2001); Opt povești adevărate/ cu ființe minunate, poezie pentru copii, editura Aritmos, București, 2000 (Premiul Uniunii Scriitorilor); Corneliu Baba, album monografic, editura Parkstone, Paris, 2001 (nominalizat la Premiul pentru carte de artă, Tîrgul de carte Bookharest 2001, Premiul pentru cea mai bună carte românească apărută la o editură străină, Tîrgul de carte Bookharest 2002); Sinuciderea se amînă, proză scurtă, editura Top Art, București, 2003 (nominalizată la Premiul pentru proză al ASPRO); Universul din Cușcă, poem, Editura Eis, Iași, ediție bibliofilă, 2010; Universul din cușcă, poem, Editura Brumar, Timișoara, 2011; Carcase de cristal, cronici de televiziune, Editura Tracus Arte, 2012; Sissi, poem, Editura Tracus Arte, București, 2013; Corneliu Baba, album monografic, ediția în limba română, Editura Monitorul Oficial, 2013; Amore more ore re, poeme, Tracus Arte, 2014.


Alte premii și distincții: Premiul pentru critică al Uniunii Artiștilor Plastici din România - 1995; Premiul Cella Delavrancea pentru activitatea culturală din anul 1997; Ordinul Cultural în grad de Cavaler, acordat de Președintele României, 2004; Cetățean de onoare al comunei Bania; Premiul Oreste Tafrali, Academia de poezie, Iași, 2010; Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler acordat de Președinția României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...