miercuri, 15 iunie 2016

Lansarea cărţii obiect „Cealaltă inimă” de Paul Țanicui şi Ciprian Mureșan

18 iunie, ora 20, la Point ART HUB, lansarea  „Cealaltă inimă”, carte - obiect, poeme de Paul Țanicui, gravuri originale semnate Ciprian Mureșan.

„Cealaltă inimă” un proiect editorial unic în literatura română contemporană! Paul Țanicui, autorul poemelor, e cel care a scris romanul „Quimera” (Humanitas, 2015), despre care Andrei Codrescu spunea că face parte din „familia lui Marquez şi a lui Mark Twain”. Este totodată scenarist şi regizor de film. Ciprian Mureşan e unul dintre numele de referinţă ale Galeriei Plan B, un artist plastic de o versatilitate cu totul specială, lucrările sale fiind expuse în cele mai mari galerii de artă şi muzee din lume - Centre Pompidou Paris, Tate Modern London, Centre d'art contemporaine Geneva etc.
„Cealaltă inimă” e tipărită în format de lux, copertă legată în piele, gravuri pe hârtie manuală, într-un număr de 99 de exemplare semnate de cei doi artiști, urmând ca în toamna acestui an să fie reeditată de Editura Humanitas în ediție obișnuită destinată marelui public. Lansarea cărții va avea loc în prezența autorilor pe 18 iunie, ora 20, la Point Art Hub, strada General Eremia Grigorescu nr. 10, București. În cadrul evenimentului se va desfășura un performance artistic extraordinar susținut de muzicianul iranian Mehdi Aminian.

Cartea a apărut cu sprijinul Lenovo și Țucă Zbârcea & Asociații.  Concepție grafică și editare Dan Șt. Andrei ArtHalle Publishing House.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...