Miercuri, 29 martie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc dezbaterea pe tema „Ideologii vizuale ale identității naționale românești”. Invitat: Cosmin Nasui. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.
„Ideologii vizuale ale identității naționale românești” urmărește o temă cu o perspectivă destul de largă, cu câteva opriri pe studii de caz relevante și interesante apropo de filtrele de naționalism și multiculturalism, care alcătuiesc împreună identitatea naţională. Se urmărește în paralel ce tipuri de imagine au fost generate prin intermediul fiecăruia dintre cele două filtre, dacă ar fi să ne uităm la cultura vizuală din teritoriul actual al României și din teritoriile istorice ale României de-a lungul măcar a ultimei sute de ani.
În cadrul întâlnirii va fi prezentată și oferită publicația tipărită: „Naționalism și multiculturalism în cultura vizuală”, Editura PostModernism Museum, 2017, ISBN 978-606-93751-5-(http:// postmodernism.ro/nationalism- si-multiculturalism-in- cultura-vizuala-din-romania/) care conține dezbaterile mai multor autori (Alin Ciupală, Adrian Majuru, Cristian Vasile, Cosmin Nasui) pe tema enunțată, însoțite de o selecție bogată de reproduceri de artă și cultură vizuală din România.
Cosmin Nasui este autor de studii și cercetări, istoric de artă, curator și galerist. A absolvit Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Istoria și Teoria Artei în 2003, cu lucrarea de licență „Erotismul în arta românească modernă și contemporană“ coordonată de profesorul Adrian Guță și Facultatea de Arte Decorative și Design în 2002. Este unul dintre inițiatorii PostModernism Museum deschis în București în aprilie 2015, primul muzeu privat din Europa Centrală și de Est care face parte din Asociația Muzeelor Private din lume. În 2008 Cosmin Nasui a creat formatul documentar TV „3 minute de celebritate” produs de Modernism.ro și A&A Records, co-produs de TVR Cultural și realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, transmis în grila canalului TVR Cultural și apoi, publicat în 2012, sub forma a 3 DVD-uri ce conțin 81 de filme a câte 3 minute cu peste 120 de creativi români contemporani, în formula de interviu sau no comment. În 2009 a fondat cea mai largă platformă online pentru susținerea și promovarea artei contemporane românești www.modernism.ro. În 2010, împreună cu Oana Ioniță Nasui a fondat Nasui Collection & Gallery, operator cultural care susține artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu