marți, 29 mai 2018

Georgiana Dănilă și Daniela Elena Simulescu, la Galeria Întâlnirilor


Miercuri, 30 mai 2018, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de lectură de poezie și proză. Invitate: Georgiana Dănilă și Daniela Elena Simulescu. Evenimentul se derulează sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Scrisul pare ieftin şi la îndemâna oricui. Există oameni care vor să scrie și o fac. Scriu și publică cărți. Unii dintre chiar renunță la confortul unui job și se dedică exclusiv scrisului și, implicit, unei vieți nesigure. De ce ai vrea să devii scriitor? Iată o întrebare la care vor încerca să răspundă invitatele Galeriei Întâlnirilor.

Georgiana Dănilă s-a născut în Ploiești, județul Prahova, în 1981. Participă la seri de poezie („slam performance” și „open mic”) unde își recită creațiile în fața unui public restrâns. Renunță la un job care îi asigură mijloacele financiare pentru a trăi decent și se dedică scrisului. În paralel face cursuri de teatru la Teatrul de Artă București și se înscrie voluntar la redacția revistei online Art Out pentru care scrie articole, ia interviuri și se implică în organizarea Galelor ArtOut 2016. Joacă pe scena Teatrului de Artă București în câteva piese de teatru și este invitată la câteva emisiuni televizate. Pentru a-și promova creațiile poetice folosește intens canalul youtube.


Daniela Elena Simulescu ( n.   10.05.1972, Ștefănești, Argeș) este broker în asigurări, conciliator Sal-fin și prozator. Este licențiată a Universității Pitești, Facultatea de Biologie, cu master în asigurări la ASE București. Este autoarea volumului de proza „Eu din Eiˮ apărut la editura Dexon, București, în anul 2018. Cartea este dedicată celor care caută adevărul în introspecție.

luni, 21 mai 2018

Regresie metalmedievală pentru o uitare memorabilă

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi 2018

Green Hours

Calea Victorie 120

Sâmbătă 26 mai
Ora 21


Ghostphony de Irinel Anghel


Concert şi ghostperformance

cu

Irinel Anghel - voce
Rotheads (Bogdan Frigioiu - chitară electrică, Mircea Honceriu - chitară electrică, Alexandru Bîrsan - chitară bas, Matei Gheorghe - tobe)
Gabriel Leaşcu - live electronics
Călin Torsan - saxofon

şi ghostperformerii: Daniel Stancu, Paul Dunca, Reka Csapo Dup, Georgiana Dobre, Iulia Sima, Valentina Iordache, Alina Tofan, Ioana Pînzariu, Luiza Mitu, Alexandra Dascălu, Alex Maxim, Robert Băjenaru, Mihai Dragomir, Sergiu Corbu Boldor.

Sonorizare: Green Sound Team


Regresie actuală metalmedievală
pentru o uitare memorabilă
cu prezenţabsenţe de o claritate neclară
şi feţefărăfeţe în mişcare statică.
Un experiment artistic-social
într-o realitate fictivă unde te poti întâlni cu:
femeia care nu vede când e afară şi nu aude când e în interior
o/un CCD (Cerber-Calugarita-Divă)
un saxofon canin
o trupă de ghostheads
nonforma lipită de zid
creatura din lesă cu ceas care bantuie Calea Victoriei
cerşetorul care îţi dă bani doar la coborare
fantoma cu pastile
gheişele cu salată de hârtie
dansatoarele nevăzute
fantoma care citeste continuu
un torţionar din alt timp
obiecte care se plimba singure
un ghid pentru treptele infernului
cea despre care nu se spune nimic.

Performance-uri incluse: Vedenia si Breaking News de Daniel Stancu

18+

Intrare liberă

Afis si FB cover de: Vlad & Emil Arghir

luni, 14 mai 2018

Isabella Drăghici și George-Ștefan Niță, la Galeria Întâlnirilor


Miercuri, 16 mai 2018, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de lectură de poezie. Invitați: Isabella Drăghici și George-Ștefan Niță. Evenimentul se derulează sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Isabella Drăghici (n. 4 august 1977, Medgidia, Constanța) este asistent de cercetare științifică la Institutul de Istoria Artei „G. Oprescuˮ al Academiei Române, Departamentul „Artele spectacolului. Teatru și filmˮ, actriță, poetă și prozatoare. Este licențiată a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București, Facultatea de Teatru, specializarea Actorie, master în Studii Culturale la Universitatea București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, și doctorandă a Universității București, Facultatea de Filosofie, cu o teză despre raportul dintre sacru și arta teatrală. Din 2015, este membră a International Federation for Theatre Research (IFTR).
Este autoarea volumului de versuri „Printre tăceriˮ, apărut la Ed. Tracus Arte, București, în 2014. Beletristica sa cuprinde poezie, proză, eseu, publicate în reviste literare precum Convorbiri literare (poezie), Luceafărul de dimineață (poezie), Viața Românească (proză, eseu), Bucureștiul literar si artistic (proză), Argeș (proză), Tribuna (proză), Litere (poezie), Contact internațional (poezie), Porto-Franco (poezie, proză, articole culturale), Oglinda literară (poezie), Cervantes.
A obținut premii la festivaluri naționale de literatură, pentru poezie și proză:
Premiul pentru debut în poezie acordat de Societatea Scriitorilor „C. Negriˮ din Galați, revista Porto-Franco și Biblioteca „V.A Urechiaˮ, precum și premiul revistei Convorbiri literare, în cadrul Festivalului Național de Poezie „Grigore Hagiuˮ, Galați, 2012;
Premiul pentru poezie acordat de revista Euphorion la Festivalul Național de Literatură „Mihai Eminescuˮ, Ipotești, 2012;
Premiul al II-lea pentru proză scurtă la Festivalul Național de Literatură „Marin Predaˮ, ediția a XIII-a, 2012, și ediția a XIV-a, 2014, Alexandria;
Mențiune pentru proză scurtă la Festivalul Național de Literatură „Mihail Sadoveanu”, ediția a III-a, Iași, 2012.
Combină experiența academică și practica artistică în spectacole experimentale precum proiectele Dreptul la timp - spectacol omagial Nichita Stănescu, recital de flaut și poezie, 2015, realizat în colaborare cu ICR București, și spectacolul de teatru non-verbal Printre tăceri, un one woman show inspirat din atmosfera cărții sale omonime, spectacol cu care a participat la festivalului TeatROmania_Emmersioni Sceniche, 2015, desfășurat la Accademia di Romania din Roma, Italia.

George-Ștefan Niță (n. 1985) a studiat Etnologie și Antropologie Culturală în București și Bordeaux. A participat la atelierul de scriere creativă susținut de Marius Chivu și Florin Iaru și la atelierul de poezie al Simonei Popescu. A debutat în poezie cu volumul  „Tata nu are calˮ, manuscris câștigător al concursului pentru debut în poezie „Alexandru Mușina”. A publicat proză scurtă în nr. 5 din Iocan.

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...