luni, 18 iulie 2016

Expoziția de Fotografie "World in Streets" by on SPOT


Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane prezintă, în perioada 20-26 iulie 2016, în cadrul Kulturama, expoziția de fotografie de stradă „World in Streets”.

Aceasta reuneşte fotografii realizate de cei mai activi membri ai grupului On SPOT, dupa aproximativ 2 ani de explorări fotografice ale străzilor din Romanânia și din lume. Participarea este una internațională, fiind prezenți pe simeze și fotografi din Franta, Italia, Spania, Israel, UK, Scotia, Portugalia, Brazilia sau Slovacia.

Sunteți invitați să descoperiți alături de ei spiritul străzilor, emoții, stări, momente ale orașului sau pur și simplu instantanee de stradă, reunite într-o serie de fotografii alb-negru și color.

”Fotografia de stradă reprezintă bucurie pentru noi, alături de plăcerea de a ieşi să căutăm subiecte interesante de a fi imortalizate, bucuria de a străbate străzile si de a găsi acele momente sau expresii care ne fascineaza, de a reuşi să le captăm. Aceste căutari ne îndeamnă sa ieşim în aceste plimbări fotografice pe stradă şi ne oferă o satisfacţie deosebită când reuşim să depăşim monotonia cotidianului în care suntem scufundaţi zilnic, şi să găsim acele momente aparte, redescoperite sau reinterpretate prin ochii noştri, filtrate prin imaginaţia şi viziunea noastră, şi ulterior oferite privitorilor, ca un dar. Şi nu în ultimul rând, ne motivează bucuria de a împărtăşi rezultatele cu ceilalţi membri ai grupului, uniţi de aceeaşi pasiune comună, fotografia. Învăţăm unii de la ceilalţi, ne motivăm lucrând împreună, expunem şi ne promovăm împreună rezultatele muncii in echipă” a declarat Mirela Momanu, preşedintele Asociației Exposure şi co-fondator al grupul OnSpot.

Expun: Mirela Momanu, Dana Corina Popescu, Cristina Țintă, Loredana Bîtculescu, Adrian Mitu, Cosmin Gârlesteanu, Andrea Torrei, Marius Cinteză, Cetin Aiedin, Eduardo Kaminski, Octavian Cucolea, Martin Tomaska, Dalina Andrei, Catalin Dumitru, Ahmad Kavousian, Orna Naor, Titti Dufva, Rodrigo Melleiro, Olga Karlovac, Antonio E. Ojeda, Marius Duțu, Fred Vasquez, Steven Jensen și Fred Fogherty.

Grupul On Spot a luat naștere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă și care să se dezvolte împreună, învățând unii de la alții, petrecând totodată timp de calitate împreună. Grupul a fost creat de Mirela Momanu și Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susținut în cadrul Bucharest Photo Week 2014, atelier care s-a bucurat de un număr de peste 30 de participanți și 100 de fotografii rezultate în urma sesiunii practice.
În prezent grupul este foarte activ pe social media (Facebook în special),și organizează periodic sesiuni de fotografie de stradă în București dar și în alte orașe din țară sau din străinătate (Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca,Istanbul, Roma, Bologna etc.). Totodată, grupul a avut o serie de expoziții cu participare internațională și a fost implicat în cadrul unor proiecte culturale de anvergură.
Sunteți bineveniți alături de ei și îi găsiți pe facebookhttps://www.facebook.com/groups/ONSPOTGROUP/ sau pe Galeria On SPOT(https://www.facebook.com/onspotgallery/).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...