luni, 18 iulie 2016

„După blocurile gri”, tur pietonal gratuit în Cartierul Pantelimon

Cu ocazia recentelor reabilitări ale blocurilor, Asociația Cultour doreşte să demitizeze aspectul industrial și pe alocuri rău famat al unui cartier cunoscut de multi și evitat de și mai multi, dar care astăzi se reinventează.
Cu ajutorului ghidului local veți afla cum arăta cartierul la începuturile sale, care este istoria unor locuri cheie ale acestuia, legende urbane, ‘celebrități locale’, care este renumele lui și prin ce transformări a trecut pentru a ajunge la evoluția pozitiva de astăzi.
Acest tur prin Cartierul Pantelimon face parte din programul de tururi pietonale gratuite oferite localnicilor de Asociația Cultour.

Detaliile turului « După blocurile gri » sunt:
Data de desfasurare: 23-24 iulie
Punctul de întâlnire: stația de metrou Costin Georgian, unde se vor întâlni cu ghidul ce poarta un steguleț Cultour.
Ora de plecare: 17:00
Durata: aproximativ 2 ore.

Cum puteți participa?
Asociația Cultour vă așteaptă să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar este apreciată anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților. Pentru întrebări și rezervări, puteți să scrieţi la info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?
Echipa Asociaţiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest oraș.

De ce aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...