miercuri, 6 iulie 2016

DADA 100 by KULTURAMA

7 iulie-31 iulie 2016, Piața Revoluției, între orele 12:00-22:00. Cea de a doua ediție a proiectului Kulturama susține promovarea artelor vizuale în spațiul urban și se constituie ca un manifest socio-cultural ce identifică artistul ca vector de comunicare a unui mesaj profund uman. Dedicat mișcării dadaiste și momentului de impact pe care aceasta l-a avut în evoluția istoriei artei contemporane, Kulturama reunește anul acesta nume de referință, lucrări valoroase și manifestări de un înalt nivel intelectual.

KULTURAMA este organizat de Kartell Media&Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Instituția Prefectului București, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane, Universitatea Națională de Arte București, Uniunea Artiștilor Plastici, Graphis și Clubul Rotary.

Pe toată durata desfășurării KULTURAMA vor avea loc expoziții de sculptură, instalații, fotografie, ateliere de creație pentru copii, performance, concerte și seri de literatură.

Dată fiind tema aleasă, DADA 100, Kulturama își rezervă dreptul de a introduce ad-hoc, pe parcursul manifestărilor artistice, o serie de evenimente, susținând astfel dinamismul și creativitatea misiunii proiectului în sine. Prin intermediul unor acțiuni work in progress se demonstrează maturizarea în timp și actualitatea mișcării Dada, iar Kulturama înseamnă, în esența sa, Evoluție în Revoluție!

Programul Kulturama include:

Expoziții de artă fotografică, realizate în parteneriat cu Asociația Naționala pentru Arte Vizuale Contemporane.
7 iulie – 13 iulie, Grupul Bulb Photos
14 iulie – 19 iulie, Explore Travel, fotografie de călătorie
20 iulie – 25 iulie, Asociația On Spot
26 iulie – 31 iulie, Asociația “Bucureștiul Meu Drag!”

Concerte:
9 iulie - Crowd Control
16 iulie - Omelette
23 iulie - Temple Invisible

Lucrări și artiști expozanți:
Marius Leonte – “Neașteptatul”
Alin Carpen – “Moara lui Assan”
Mihai Rusen – “Castelu’ din Spania” și “Anatomia unui clopot”
Eugen Raportoru – instalație Dada 100
Dragoș Bojin, Adrian Dică, Răzvan Năstase, George Bizgu – instalație “Camera Dada”
Ana Petrovici-Popescu – instalație “Monumentul cojii de sămânță de la Daci – Prezent”
Mihail Nicolescu – instalație.

Atelierele de creație pentru copii vor avea loc la sfârșit de săptămâna și sunt realizate în parteneriat cu Clubul Rotary și Graphis.

Mulțumim BIA Diana Isodore Mainescu, Creative Corporation, Raltec, Policolor.
Parteneri media ai evenimentului: National Geographic România, Cosmopolitan, Beau Monde, Casa și Gradina, Radio Tanănana, Observator Cultural, art7.

Accesul publicului este gratuit.


Pentru mai multe informații vizitați https://www.facebook.com/kulturama2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...