duminică, 17 aprilie 2016

SounDada non solo performance „Atentat la bibelouri”


Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 18.30, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. Tema întâlnirii este sounDada non solo performance „Atentat la bibelouri”, cu Irinel Anghel. Invitaţi: Irinel Anghel, Wolfgang Amadeus Mozart, Victor Podeanu. Evenimentul are loc sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.


Irinel Anghel: Ideea a venit firesc după o seară petrecută la Gallery la un performance al bunului meu prieten Darie Nemeş-Bota, în care s-a discutat foarte mult despre atitudinea Dada, mişcările Neo-Dada şi valorile trecutului. Din public a apărut întrebarea: ce facem cu Mozart? Şi atunci mi-am zis sa îl invit pe Mozart într-un soundada performance. Apoi au apărut bibelourile. Apoi a apărut Victor Podeanu. M-am întâlnit cu el pe stradă şi i-am spus: vreau să cânţi cu mine. N-am mai cântat niciodată cu Victor în duo. Lăsăm hazardul să lucreze. Duo pentru cioburi şi chitară, Duo pentru arpacaş şi chitară, Duo pentru ziare şi chitară. Toate variantele ne sunt deschise. Şi totuşi, ce facem cu Mozart? Nu vă spun. Pentru asta ne vedem la Gallery pe 20 aprilie, la ora 18:30.

ANGHEL Irinel, artist. CV-ul va face parte din costumaţie.

MOZART Wolfgang Amadeus, compozitor austriac. Născut într-o familie de muzicieni, a fost un copil minune ca instrumentist (pianist, violonist) și dirijor. Reprezentant al clasicismului vienez, alături de Haydn și Beethoven. A compus o vastă operă, cuprinzând capodopere în aproape toate genurile. Opere („Răpirea din Serai”, „Nunta lui Figaro”, „Don Giovanni”, „Don Juan”, „Cosi fan tutte”, „Flautul fermecat” etc.), 41 de simfonii, concerte (șapte pentru vioară, 21 pentru pian), 26 de cvartete de coarde, sonate pentru pian și vioară, sute de lucrări instrumentale și camerale, lucrări vocal-simfonice, un „Recviem”.


PODEANU Victor (chitară). Sex: mai mult M decât F. Se bate cu ochii închişi. S-a lăsat de fumat. Îi place şi lângă oameni. Se place cu sunetul. Se pregăteşte pentru pierderea minţilor. Se gândeşte cu jind la singularitate. Nu e mai bun decât fratele său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...