joi, 21 aprilie 2016

Artistul Maxim Liulca expune la Art Brussels

Pictorul Maxim Liulca va expune, în perioada 21-24 aprilie 2016, la Art Brussels, unul dintre cele mai important târguri de artă contemporană din Europa. Ediția din 2016 a Art Brussels aduce la un loc 140 de galerii din 28 de țări. Expoziția din Belgia a lui Maxim Liulca va cuprinde o serie de șase lucrări de dimensiuni mari și o alta de gravuri mici, artistul aflându-se acum la cea de-a unsprezecea expoziție peste hotare.

‘’Maxim Liulca organizează sub aparența geometriei rectangulare frământările unui individ absent din mecanica politicilor sociale care aspiră către golire și detașare. O desprindere față de familiar și comun. Părăsește teritoriul mentalității unei lumi dizolvate în noile paradigme ale globalizării. Noile idei, noile religii, noile filozofii sunt pete și suprafețe intersectate și suprapuse abstract, fixate rectiliniu în chei minimaliste. Dar geometria nu e o caracteristică de fond, ci de atmosferă. Fondul constructivist cercetează stilistica arhitecturilor interioare ale unei realități digitizate și tehnologizate, desacralizate. Formal, asistăm la reprezentarea neutră în chip plastic a design-ului petelor și umbrelor produse de ideologie, politică, societate și istorie asupra memoriei colective’’, spune curatorul Silviu Pădurariu.  
Născut la Tighina (Republica Moldova) în 1987, Maxim Liulca a studiat pictura la Cluj-Napoca, orașul în care trăiește și lucrează în prezent. Reprezentat de Galeria :BARIL, Cluj, și de Galeria SPAZIOA, Pistoia, Liulca a avut expoziții personale și de grup în România, Austria, Belgia, Polonia și Danemarca.


Galeria :BARIL este un spațiu experimental de artă ce a fost înființat în 2012, în Fabrica de Pensule Cluj, de către Sorin Neamțu și Tiberiu Aldemann. Astăzi, galeria îi reprezintă pe artiștii Sasha Auerbakh, Arantxa Etcheverria, Constantin Flondor, Mihai Iepure-Gorski, kinema ikon, Maxim Liulca și Bogdan Vlăduță. Începând cu 2016, Galeria :BARIL este co-fondator al Federației Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...