miercuri, 27 aprilie 2016

ROMANIAN BUILDING AWARDS -Premiile Naționale pentru Spațiul Construi

Romanian Building Award - Premiile Naționale pentru Spațiul Construit –  este un proiect ambițios care pornește la drum cu gândul la necesitatea edificării unei culturi a calității spațiului construit în România.
Proiectul, având ca inițiatori și organizatori Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii și Asociația Pro Event, își propune să identifice și să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România, proiecte care au potențialul de a deveni parte a patrimoniului național.

Aflat la prima editie, Romanian Building Awards are ambiția să devină cel mai mare eveniment de recunoaștere a excelenței în proiectarea și execuția spațiului construit din România. Proiectele vor fi evaluate nu numai din punct de vedere estetic și tehnic, dar mai ales din perspectiva impactului social, cultural, economic pe care îl au asupra publicului larg.
”Am convingerea că trebuie să contribuim prin diferite mijloace la creșterea culturii construirii în România. Recunoașterea valorilor recente, ale prezentului și premierea lor este unul dintre acestea. Prin organizarea Romanian Building Awards, vrem să construim o tradiție din a celebra această componentă fundamentală a vieții noastre, spațiul construit”, a declarat Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România. 

La Romanian Building Awards sunt invitate să participe proiectele finalizate în ultimii 2 ani.

”RBA este unul din cele mai potrivite proiecte ale momentuluicare pot provoca schimbarea”
Romanian Building Awards își propune, de asemenea, să aducă la un nivel superior colaborarea dintre creatorii de proiecte, reprezentanții industriei de profil și beneficiari.
În acest sens, Cristian Romeo ERBAŞU, preşedinte al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, crede că ”Este nevoie ca sectorul construcţiilor să îşi recapete forţa şi imaginea de motor al economiei şi de resursă de sustenabilitate socială. Pentru aceasta, cele mai reprezentative realizări din domeniu trebuie să fie făcute cunoscute tuturor. De aceea, considerăm că Romanian Building Awards - RBA este unul din cele mai potrivite proiecte de comunicare ale momentului care pot provoca schimbarea.”

Board-ul Romanian Building Awards
Romanian Building Awards va fi supervizat de un Board, format din personalități ale mediului academic, cultural și antreprenorial din România, care va ține ridicate standardele de participare și jurizare pentru proiectele care vor fi înscrise pentru a primi Premiile Naționale pentru Spațiul Construit.
Prima întâlnire de lucru a membrilor Board-ului RBA a avut loc luni, 25 aprilie. Membrii Board-ului au discutat despre conceptul acestui proiect, modul de organizare a programului, categoriile de premii, jurizare.
Componența Board-ului Romanian Building Awards este următoarea:
  • ·        Arh. Șerban ȚIGĂNAȘ, președintele Ordinului Arhitecților din România;
  • ·        Prof. dr. arh. Marian MOICEANU, Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București;
  • ·        Marian POPA, Manager al Deutsche Bank Global Technology;
  • ·        Dan PASCARIU, președintele Consiliului de Administrație UniCredit Bank Romania;
  • ·        Prof.dr. Vintilă MIHĂILESCU, antropolog, director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA;
  • ·        Victor NEUMANN, istoric și flozof al culturii, profesor la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara;
  • ·        Ioana CIOLACU, arhitect, fashion designer; arh. Bruno ANDREȘOIU, director general IGLOO;
  • ·        Nicolas TRIBOI, peisagist, născut în Franța;
  • ·        Dr. ing. Cristian Romeo ERBAȘU, președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC);
  • ·        Prof.dr. Sorin CÎMPEANU, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, președinte al Consiliului Național al Rectorilor.
  • ·        Florin MINDIRIGIU, președinte Asociația Pro Event, cu o experiență de 20 de ani în dezvoltarea de evenimente de amploare în arhitectură și construcții.


Cele mai importante evenimente din calendarul de desfășurare a Romanian Building Awards sunt: 30 mai – lansarea; 30 mai-30 septembrie – perioada de înscriere a proiectelor, 13 iunie – Conferința inspirațională internațională NEW CITIES; 31 octombrie – Gala RBA; conferințe teritoriale (Iași, Cluj Napoca, Timișoara).

Romanian Building Awards (RBA) completează seria conferințelor internaționale de arhitectură LAUD, INGLASS, RIFF și GIS, consacrată ca o platformă pentru promovarea excelenței, reunind mari personalități, lideri ai spațiului construit, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor, figuri proeminente din sectorul artei și al culturii.

În ultimii șase ani, Asociația Culturală ProEvent a organizat conferințe dedicate arhitecturii și patrimoniului la care au participat peste 5.500 de arhitecți din 30 de țări. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...