duminică, 7 mai 2017

Ania Vilal și Cezarina Anghilac, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 10 mai 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de lectură de proză și poezie. Invitate: Ania Vilal și Cezarina Anghilac. Co-moderatoare: Ionela-Violeta Anciu. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane, Clubul Scriitoarelor și face parte din seria intitulată „Femei la Galerie”.

Ania Vilal (n. 28 decembrie 1981, Constanța) este traducător freelancer pe limbile franceză și portugheză. Debutează cu volumul de poezie intitulat Eu, mama tare și tu, la Editura Brumar din Timișoara, în luna iulie 2011. Publică în antologia bilingvă română-franceză Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume Starpress 2012 / L’Antologie des écrivains roumains de tout le monde”, Ligya Diaconescu, Editura Fortuna 2012 și în antologia Cele mai frumoase poeme din 2011”, coordonată de Radu Vancu și Claudiu Komartin. În septembrie 2013 publică volumul de poezie Inima dată la maximum”, Editura Tracus Arte, București, iar în decembrie 2014 publică volumul de poezie Moi, la mère forte et toi” (varianta în limba franceză a volumului de debut Eu, mama tare și tu”), Editura Edilivre, Saint-Denis, Franța, (http://www.edilivre.com/moi-la-mere-forte-et-toi-20c9799c27.html). Publică constant texte de proză scurtă și recenzii pe site-ul clubulscriitoarelor.ro. A câștigat o serie de premii literare în țară și în străinătate.

Cezarina Anghilac este pseudonimul literar al Cezarinei Nicolae (n. 27 septembrie 1984, Mangalia). A studiat sociologia și antropologia în cadrul Universității din București, iar în 2015 a urmat cursurile de scriere creativă ale Atelierului SF&F organizat de Revista de povestiri și Bookblog.  Este membră a grupului literar Secția 14 și a Clubului Scriitoarelor. Din ianuarie 2016, ca redactor-șef, are în grijă sumarul Revistei de suspans. A publicat proză scurtă în Revista de suspans, Gazeta SF, Argos Magazine și Revista de cultură Familia. Este prezentă cu o povestire în antologia editată de Mircea Pricăjan, „Best of Mystery & Horror” (Editura Herg Benet, 2014), iar recent a debutat în volum cu colecția de povestiri „Cine doarme și visează” (Editura Tritonic, 2017).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...