duminică, 30 aprilie 2017

Julia Kalman și Alina Pavelescu, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 3 mai 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de lectură de proză. Invitate: Julia Kalman și Alina Pavelescu. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane și deschide seria intitulată Femei la Galerie”.

Julia Kalman și-a petrecut ultimii zece ani în ateliere de creație plastică, unde a scris două romane și jumătate. Boema a inspirat-o, a vindecat-o de blazare, iar artele i-au schimbat viața. Așa a început scrierea Antimemoriilor unei muze, un exercițiu stilistic destul de manierist, care s-a transformat într-un joc literar, într-un experiment dureros, dar seducător. Acum lucrează la un volum de proză scurtă, la un nou roman și la un proiect de traducere literară. Julia Kalman este membră a Clubului Scriitoarelor încă de la înființarea acestuia.

Alina Pavelescu s-a născut în mitologica mahala Giulești, unde mai trăiește și în zilele noastre. A debutat la Editura Herg Benet, în 2016, cu romanul Moștenirea babei Stoltz”.
Ca profesie declarată, e arhivistă, adică o creatură suficient de exotică încât să i se poată ierta toate extravaganțele. În viețile ei anterioare, a trecut prin diverse rătăciri, în urma cărora s-a ales cu un doctorat în științe politice, luat de la Paris. Din păcate, nevindecabil.
Sus-numita nu știe dacă va reuși vreodată să devină scriitoare, dar asta nu o împiedică să rămână o încăpățânată cititoare de literatură. Până în prezent, singurele sale încercări de a ieși în spațiul public cu literatura proprie au fost textele de pe blogul savonarolawho (de care între timp s-a plictisit). Nu posedă opere de sertar, preferă să le trăiască. Nu deține averi personale, cu excepția unui bărbat, a unui cățel și a unei armate de pisici indiscrete.

Pentru edificare, listăm aici singurele asemănări dintre ea și naratoarea din romanul său: fumează mult, îi plac maidanezii și obișnuiește să gândească neîntrebată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...