luni, 21 noiembrie 2016

Seară de jazz și blues cu Ruxandra Zamfir, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 23 noiembrie 2016, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de discuții despre concertul care a constituit materialul pentru un nou album - live - sub semnătura Ruxandrei Zamfir, intitulat Wild At Heart. Invitați: Ruxandra Zamfir & prietenii. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Concertul de jazz și blues a avut loc în data de 10 noiembrie 2016, la Green Hours,  unde Ruxandra Zamfir, Mihai Iordache, Sorin Romanescu și Dan Alex Mitrofan au susținut a live recording session for a new album. Patru muzicieni & high quality sound, &mult suflet. Titlul albumului provine din poemul scris de Tennessee Willimas "Stairs to the Roof" : "A prayer for the wild at heart kept in cages./I know how you long to feel your blood pumping,/ to hear your heart beating faster..."
Ruxandra Zamfir este absolventă a Facultății de Pedagogie Muzicală, Compoziție și Muzicologie din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, secția Jazz - Muzică ușoară. Deține studii masterale în jazz și muzică ușoară, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Mircea Tiberian, iar în 2013 devine doctor în muzică, titlu acordat de Universitatea Națională de Muzică din București pentru teza „Interpretarea vocală în cultura pop. Tehnică și stil”, sub îndrumarea cercetătorului dr. Speranța Rădulescu. Publică articole de actualitate muzicală în revista „Acord”, apărută sub egida Universității Naționale de Muzică din București. Susține concerte de jazz în diferite formule - Jazz Unit, Mircea Tiberian Trio, Sound Affairs (proiect propriu, realizat in colaborare cu chitaristul Sorin Romanescu si cu saxofonistul Mihai Iordache). În 2009 lansează albumului „Being Green” (Green Records), realizat împreună cu pianistul Mircea Tiberian și cu chitaristul Sorin Romanecu. Dă interviuri și prestații muzicale în direct, în cadrul emisiunile radio Dimineatacrossover (Radio Romania Cultural) și RFI 360.

De asemenea, este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. Este redactor la secția Cultură - Eveniment a cotidianului „Ziua”, redactor - corespondent la secția Politic a Agenției de presă MEDIAFAX și redactor - corespondent al săptămânalului de opinie „NU” din Cluj – Napoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...