luni, 7 noiembrie 2016

Despre dansul contemporan cu Andreea Novac și Miruna Paul, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de dezbatere despre libertatea de exprimare, inspirația și plăcerea artistică pe care ți-o poate provoca practicare dansului contemporan. Invitați: Andreea Novac și Miruna Paul. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.
 
 
De ce te-ai înscrie la un curs de dans contemporan? Poate un curs de dans să-ți stimuleze libertatea de exprimare, inspirația și plăcerea artistică? Este corpul un spațiu deschis, de explorat, un spațiu capabil să surprindă și să se surprindă? Poate practicare dansului contemporan să combată “bolile moderne” generate de sedentarism, postură incorectă, stat prelungit la birou, cifoze, scolioze, lordoze, problemele articulare? Aceste teme, dar și altele vor fi abordate pe larg în cadrul dezbaterilor.
 
Andreea Novac este coregraf și performer. S-a născut în 1981. A studiat Psihologia la Universitatea București, iar în 2008 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “IL Caragiale”, secția Coregrafie. În prezent este masterand UNATC în Artă Coregrafică. Trece printr-un număr important de programe și ateliere de dans contemporan, lucrează cu coregrafi din țară și din străinătate, participă la module intensive de coregrafie în universități din Amsterdam și Bruxelles. Din 2005 începe să creeze propriile piese: "Aici totul e diferit”, “Dance a playful body”, “Pretend we make you happy”, “On tenderness”, „37 minutes of make believe”, pe care le prezintă pe scene naționale și internaționale.
 
Beneficiază de burse de studiu și rezidențe în străinătate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria, România), burse pentru cercetare asupra mișcării în Italia și este o obișnuită a atelierelor de dans contemporan din cadrul festivalului Impulstanz Viena. Participă ca interpret sau coregraf în festivaluri și proiecte europene - Explore Dance Festival, Europe în Motion, Romanian Showcase, ArtistNe(s)t – International Contemporary Dance Festival, Romanian Dance Platform, Moving Romania, Dance. Movement. Theatre, etc.
 
Din 2008 este profesor invitat pentru a susține cursuri și ateliere de dans contemporan în cadrul Centrului Național al Dansului București, Fundația Calea Victoriei, Attitude Balet Studio, Fabrica de Pensule Cluj Napoca, licee de coregrafie din țară. Creează coregrafie pentru film și teatru.
 
Miruna  Paul este traducător și veșnic cursant în dans contemporan. A început cursurile de dans cu Andreea Novac în 2011 și de atunci a mai lucrat și cu alți coregrafi (Attila Bordas, Gabriella Maiorino). În anul 2013 participă la Școala de Vară Icon Arts la secțiunea de dans contemporan. A participat la coregrafia dedicată evenimentului Antumbra organizat de asociația Calup în 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...