duminică, 30 octombrie 2016

Actrița Delia Nartea, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 2 noiembrie 2016, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară cu și despre Delia Nartea, actriță, moderatoare de emisiuni, coordonatoarea atelierelor de teatru, compozitoare și interpretă. Invitați: Delia Nartea și prietenii. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.


Actrița Delia Nartea s-a născut la 14 mai 1972, în București. În copilărie a studiat pianul, a fost membră a corului de copii al Radio Televiziunii Romane. A învățat la Liceul Pedagogic din capitală si a fost distribuită în serialul TV Călătorie de neuitat, regizat de Geo Saizescu. În anul 1994 a absolvit, Academia de Teatru si Film, la clasa profesorului Ion Cojar si timp de 2 ani a jucat pe scena Teatrului Toma Caragiu Ploiești. Din 1996 este actrița a Teatrului de Comedie din capitală. A jucat în roluri ca Isabelle din Iluzia comică de Pierre Corneille, regia Alexandru Darie; Fata din Eu când vreau să fluier, fluier de Andreea Vălean, regia Sorin Misirianţu, Nina din ...escu de Tudor Muşatescu, regia Alexandru Dabija; Katia Volkova din Audiţia de Alexandr Galin, regia Mircea Cornişteanu; Luluţa din Chiriţa of Bârzoieni după Vasile Alecsandri, musical, scenariul şi regia Iarina Demian; Silvia din Doi tineri din Verona de William Shakespeare, regia Felix Alexa; Annie Jaquet din Vine barza!!! de André Roussin, regia Constantin Dicu; Văduva Begbick din Galy Gay de Bertholt Brecht, regia Lucian Giurchescu; Doris din Fata de mătase artificială de Irmgard Keun, regia Vlad Massaci etc. Face parte din spectacolul-recital de poezie si jazz, intitulat „Două cuvinte”. A interpretat peste 20 roluri la teatrul radiofonic. A devenit doctor în arte în anul 2008 si profesor de Actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografie, a compus muzică pentru spectacole de teatru. Printre filmele în care a jucat se numără Făt-Frumos cu Moț în frunte, regia Radu Popovici, Bariera, regia Liviu Pojoni, Paradisul în direct, Asfalt Tango, Detectiv fără voie, Margo, SMS. A apărut în reclame si a moderat emisiuni Tv ca Bărbați la cratiță sau Practic TV la TVR 2. Actrița Delia Nartea este coordonatoarea atelierelor de teatru pentru copii și a celui de actorie – adulți neprofesioniști. Atelierele sunt organizat pe categorii de vârstă și înțelegere și desfășoară la Teatrul de Comedie și în Calea Victoriei 120.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...