joi, 1 septembrie 2016

Nigel's Dream: Expoziție Paul Hitter & Eugen Raportoru la Kube Musette

Proiectul Nigel’s Dream este o instalație artistică creată de pictorii Paul Hitter si Eugen Raportoru dedicată lui Nigel Farage, ex-lider UKIP și susținător al Brexit în Marea Britanie. 

Operele de artă aduc împreună o instalație colaborativă de proporții monumentale, un veritabil testament pictural realizat în stilul expresionismului balcanic, pentru a adresa situația imigranților români din Marea Britanie.

Instalația artistică va fi vernisată miercuri, 7 septembrie 2016, orele 19:00, la galeria Kube Musette (adresa: Calea Victoriei 114).

Cei doi pictori semnează un manifest politic materializat prin 3 picturi de mari dimensiuni, alături de o scrisoare deschisă către Nigel Farage motivată de afirmația politică emisă de domnia sa cu privire la situația imigranților români care locuiesc și muncesc în Marea Britanie: „Orice persoană cinstită și normală ar avea tot dreptul să fie îngrijorată dacă un grup de români s-ar muta deodată în vecinătate.” — Nigel Farage, 16 Mai, 2014, LBC Radio

Viziunea celor doi pictori, Paul Hitter și Eugen Raportoru cu privire la Regatul Unit reflectă un scenariu distopic construit de opinia publică din UK despre cetățenii români și est-europeni.

Ca răspuns adus unei politici toxice anti-imigrație care vădește tendințele xenofobe ale Marii Britanie și îndeamnă la atacuri rasiale, cei doi artiști împreună cu Agenția Fortin au creat un website care a stârnit interesul presei naționale și internaționale încă de la lansare – www.nigelsdream.com. Damian Barr, jurnalist de la The Guardian, Niven Govinden, romancier britanic, americanii de la Value Walk etc, sunt doar câțiva dintre simpatizanții acestui manifest artistic, alături de IQAds, The Vandalist etc.


Nigelsdream.com găzduiește manifestul complet – cele trei picturi, scrisoarea adresată omului politic Nigel Farage, inclusiv un video Making-of. Proiectul Nigel’s Dream este o instalație caricaturală care portretizează Gărzile Regale Britanice în postura unor persoane de etnie romă dintr-o tabără de țigani care-au cotropit curtea Buckingham Palace. În tonul conceptului artistic, se pare că lunatecii au preluat conducerea azilului de nebuni. Și cu greu vor ridica tabăra prea curând. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Andra Rotaru, Iulia Modiga și Teodor Dună citesc la Galeria Întâlnirilor - Bistro Matrioska

Miercuri, 21 februarie 2018, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va debuta seria de evenimente ...