duminică, 19 februarie 2017

UP STAIRS, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 22 februarie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc prezentarea și dezbaterea pe marginea scurtmetrajului experimental UP STAIRS.  Invitați: Alina Uşurelu şi Irina Marinescu. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Scurtmetrajul UP STAIRS este un film experimental de dans ce folosește scara ca pretext performativ și simbol al spațiului utilitar/ public reactivat, reinterpretat și recreat prin interacțiunea cu corpul, simțurile și filtrele personale.

Implicând șase performeri din comunitatea dansului contemporan din România, compoziția metaforică a filmului urmărește un traseu de deconstrucție și reconstrucție a spațiului la întâlnirea cu corpul - de la întuneric la lumină, de la monument la ruină, de la verde, viu, natural  la tehnologie. Cinci dintre performeri interacționează senzorial și motric cu câte un singur spațiu/ o singură scară, scările urmând o traiectorie prestabilită: scara claustrare - scara monument - scara ruină - scara acaparată de natură - scara tehnologie.  Cel de-al șaselea performer aduce împreună cele 5 spații/scări pentru a accentua posibilitatea de înțelegere și conectare diversă și diferită la mediul arhitectural (permanent și construit). Astfel, acesta creează un traseu unificator care expune interpretări și reacții diferite la acestea.

UP STAIRS realizează  astfel o nouă propunere vizuală care vine în întâmpinarea nevoii de a înțelege calitativ diferit spațiul, corpul și relația dintre acestea. Mai multe despre proiect pe pagina de Facebook Up Stairs şi pe www.upstairs-experiment.com. Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi produs de Petec - Asociația pentru Teatru și Carte.

Alina Ușurelu este artist vizual independent. A absolvit programul de master – Spectacol. Multimedia. Societate – din cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii. Este consultant artistic în cadrul Centrul Național al Dansului București și colaborează ca artist vizual cu membrii comunității de dans contemporan. În portofoliul ei se numără fotografii de spectacol, creații video pentru promovarea și documentarea produselor artistice contemporane. Mai multe despre proiectele Alinei pe dreamsart.org.


Irina Marinescu este pasionată de dans contemporan, drept pentru care a participat la numeroase ateliere și formări, din 2009 până în prezent. Este una din bursierele programului de producție de spectacol RAP - Rezidente. Atelier. Public – 2015, organizat de CNDB și ColectivA Cluj. Dorește să continue crearea și producerea proiectelor artistice interdisciplinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...