luni, 23 ianuarie 2017

Dezbatere: legătura dintre advertising și artă, la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 25 ianuarie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc dezbaterea despre legătura dintre advertising și artă. Invitat: Virgiliu Păcurețu. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Ce legătură există între advertising și artă? Ușurința alăturării celor două fenomene ne-ar putea duce cu gândul la cupluri celebre sau dihonie de tipul Batman vs. Superman, de-contextualizarea si fetișizarea acestora duc inevitabil către suprasimplificări dăunătoare și alăturări contorsionate. Și de aici întrebările și opiniile pro și contra. Un lucru este cert, au existat artiști care au folosit branduri cunoscute pentru a crea opere de artă sau pentru a critica societatea consumeristă în care ne aflăm.


Virgiliu Păcurețu a lucrat între 2000-2011 ca art director în diferite agenții de publicitate, între 2011-2016, freelancer, iar între 2006-2009, a lucrat photo retuching. Din anul 2012 este editor la amalgama.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...