miercuri, 20 martie 2019

Proiecția scurtmetrajului de ficțiune „Narcis și Fifi”, la Galeria Întâlnirilor


Galeria Întâlnirilor vă invită vineri, 22 martie 2019, ora 19, la Muzeul Micul Paris la proiecția scurtmetrajului de ficțiune „Narcis și Fifi”, scris și regizat de Șerban Racovițeanu. După proiecție, spectatorii vor putea să afle de la regizorul filmului și de la actorii Cosmin Dominte și Alexandru Banciu ce au urmărit să prezinte cu acest film. Discuțiile vor fi înregistrate și difuzat la Radio Villalba 107.4 fm (Madrid). Moderator: Daniel Sur

Scurtmetrajul „Narcis și Fifi” a fost lansat oficial în septembrie 2017 și s-a bucurat de atenția juriilor din festivaluri de film importante: Around International Film Festival Berlin 2018 (official selection), Bucharest Film Awards 2017, Short to the Point International Film Festival, Transylvania Cinema Awards 2017 (nominalizare), CineMAiubit 2017 (Premiul de montaj pentru film românesc),  Bucharest ShortCut Cinefest 17 (Premiul Best Romanian Short în luna septembrie), 24th Drama International ShortFilm Festival Greece (offical selection), Campulung Film Fest (official selection), Curtas Vila do Conde International Film Festival (official selection), Pula Film Festival (official selection) și Arkadia Shortfest 2018 (premiul publicului).
Din distribuția filmului fac parte Maia Morgenstern, Voicu Aaniței, Cosmin Dominte, Alexandru Banciu, Beatrice Rubică, Nicoleta Moscalenco şi artistul hip-hop Macanache. Imaginea este asigurată de Vlad Lăpădătescu, montajul de Cosmin Stângă, iar costumele de Corina Boboc.

Filmul prezintă o dramă cu care se confruntă societatea românească actuală, dar prezentată într-o manieră comică. Narcis, personajul principal, datorează 2000 de euro unor cămătari şi are o oră la dispoziție să se achite de datorie. Se gândește să fure de la soacra lui această sumă, fără ca ea să știe și de aici totul devine o poveste savuroasă, bine jucată, însoțită de muzică bună, cadre memorabile și un cățeluș care are însă un destin tragic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...