miercuri, 11 iulie 2018

Expoziției ”REînTOARCEREA”, la Hotel Vega din stațiunea Mamaia


Joi, 12 iulie 2018, ora 19:00, la Hotel Vega din stațiunea Mamaia, va avea loc vernisajul expoziției „REînTOARCEREA” a artistei Alina Codin. Curatorul expoziției este Daniel Sur. Expoziția va fi deschisă în perioada 12 iulie - 20 august 2018 şi poate fi vizitată în lobby-ul hotelului.

Expoziția propusă de Alina Codin se revendică în mod spontan și sincer din spiritul ancestral al folclorului local și al artei populare românești. Dar artista nu pune doar accentul pe sugestiile artei populare, pe manifestările ei decorative, ci reflectă mai degrabă asupra sensurilor arhaice ale existenței și cât de contemporane rămân aceste sensuri. Ca și alți admiratori ai artei populare românești, Alina Codin a rămas frapată de frumusețea simplă a compozițiilor decorative din artefactele arhaice, iar pentru ea ornamentația folclorică nu este un simplu joc, ci rodul unei gândiri și al unor pre-judecăți colective.

Tablourile din această serie și, în general, pictura sa frapează, în primul rând, prin forța cromatică, prin raporturile violente de culoare, prin „îndrăzneala” cu care roșul, portocaliul, negrul, galbenul sau verdele ni se imprimă obsesiv în memorie și atmosfera de ritual magic prezentă în fiecare tablou. Alina Codin a construit imagini valorificate prin culoare, contraste, afirmându-și și un simțământ dramatic. Prin simbolurile pe care le propune interpretează structurile fizice conform sentimentelor sale, alternând construcția riguroasă cu dramatismul artistic. De aceea putem spune că demersul Alinei Codin se suprapune eforturilor artistului contemporan, aflat în căutarea unei spiritualități moderne, vulcanice, dramatice.

Mai multe detalii despre Alina Codin și lucrările ei puteți descoperi și pe blogul personal: http://alinacodin.blogspot.ro/ si pe facebook/alinacodinartist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...