luni, 23 octombrie 2017

Umorul "before '89" versus "after '89", la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Seara va debuta cu proiecția filmului documentar Puterea râsului, r: Andy Lupu, proiecția urmată de dezbaterea legată de umorul "before '89" versus "after '89". Invitați: Andy Lupu, Ovidiu Eftimie și Iulian Comănescu. Evenimentul se derulează sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Umorul studențesc a fost timp de mai bine de zece ani, până în 1989, un spațiu al protestului anti-Ceaușescu. În plină Epocă de Aur, grupuri de tineri din centrele universitare au transformat frica în hohote de râs. În film apar figuri cunoscute publicului cum ar fi Ioan Gyuri Pascu, Toni Grecu, Cristian Grețcu - grupul Divertis, Dragoș Moștenescu - grupul Tact, Viorel Gaiță - grupul Geof, Bogdan Teodorescu - grupul Fics, Ion Cristoiu - membru în juriul festivalurilor de umor la Timișoara în 1987 și Cluj, 1989.

Andy Lupu este scenarist, regizor si producător. A mai realizat: documentarul: Ardeleni la Auschwitz (documentarul se concentrează pe urmașii supraviețuitorilor Holocaustului, așa numita „generație fără bunici”.), serialul TV: În Derivă (HBO) și scurt-metrajul: 6 Minute.

Iulian Comănescu este unul dintre cei mai cunoscuți şi activi analiști media din România. A fost, pe rând, redactor, redactor-şef, producător executiv la ProTV (1996-1998), redactor-şef adjunct la Unica (1999-2003), senior editor la TVmania (2003), redactor-şef la Realitatea TV (2004), editor mass media la Evenimentul zilei (2005-2006). În prezent este managing partner la Comanescu SRL (consultanţă media); printre clienţii săi se numără Coca-Cola România, Edipresse-A.S., Hotnews.ro, OMV Group/Petrom, Grupul Realitatea-Caţavencu, Ringier România, Tempo Advertising, UPC România, Adevărul şi Parlamentul European. Susţine traininguri în jurnalism clasic şi new media; are contribuţii periodice în Evenimentul zilei, Dilema veche, Hotnews.ro, Esquire. Și a făcut parte dintr-o grupare studențească de umor.

Ovidiu Eftimie (n. 1980) este un jurnalist brașovean si redactor la site-ul Times New Roman. Scriitorii săi preferați sunt Karel Čapek, Jaroslav Hasek și Phillip K. Dick. A debutat în 2016 în colecția Nautilus cu romanul bestseller Arhanghelul Raul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...